Saturday, December 31, 2011

SaHaBaT



ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz


memang hari ni dila utubewalking lagu NAJWA LATIF je
mentang2 hari sabtu kat kampus xblock utube...
so, gunakan sepenuhnya....


JOM LAYAN LAGU SAHABAT




CaRTa HaTi


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz


sempoi je lagu ni...

KHAS UNTUK ANDA


Thursday, December 29, 2011

FoLLoW Ke PeNgHuJuNg nYa...TeNtAnG DHiA


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz

TENTANG DHIA
apa tu???
haaa ni nak cite nih..
buat yang follow cite confirm taw kan
laaa...cerita rupa yer

di saat orang tengah gila filem OMBAK RINDU sekarang
kat tv lak...drama TENTANG DHIA ni..
confirm la dila follow dari episod 1 sampai laa last episode td...
sad ending laaa tapi sweettt sangat...

of coz la i like ADI PUTRA very much...

tentangdhia DRAMA TENTANG DHIA SLOT AKASIA TV3

buat yang ketinggalan
ni sinopsis nyer

Tentang Dhia mengisahkan Dhia (Nora Danish), yang berdiri di antara dua lelaki yang sangat dikasihinya. Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila dia dicemburui Melly (Izreen Azminda), yang mengganggap dirinya lebih anggun dan sesuai.
Raffi (Irfan Roslan) dan Azmi (Ako Mustafa), dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang yang berbeza. Hanya memikul tugas sebagai seorang kerani biasa, Azmi yang merupakan anak seorang Imam di kampung tersebut disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia sudah lama terpaut pada perwatakan Azmi, walaupun Raffi, seorang jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan luar negara merupakan teman rapat Dhia sejak kecil lagi.

Tergamam apabila melihat Azmi menjadi pilihan hati Dhia dan bakal melangsungkan majlis pertunangan, Raffi yang baru pulang dari luar negara merenung keseorangan di dalam kesedihan dan kekecewaan.


Namun, hatinya ikhlas menyintai Dhia, lalu Raffi mengambil keputusan untuk redha dengan apa yang berlaku. Melly mengambil kesempatan ini untuk mendekati Raffi dan menidurinya ketika dia di dalam keadaan mabuk demi membuktikan perasaan cintanya. Tetapi, ‘jerat’ yang dipasang Melly memakan diri sendiri apabila Raffi tidak mengendahkannya. Melly juga mendapati bahawa dirinya sedang mengandungkan anak Raffi. Tertekan dan terdesak, Melly mengenakan Azmi.
Azmi dan Melly ditangkap basah oleh penduduk kampung dan ditahan di lokap balai polis. Sejurus mengetahui tentang berita ini, hati Dhia bagaikan dipanah halilintar, mengenangkan majlis pertunangan mereka yang akan berlangsung tidak lama lagi.
Namun, berkat ketabahan hatinya, Dhia mampu memaafkan Azmi dan majlis pertunangan tetap akan berlangsung seperti yang dirancang. Walaubagaimanapun, majlis mereka diserang oleh keluarga Melly yang ingin menuntut keadilan daripada Azmi. Mereka mahukan Azmi supaya bertanggungjawab di atas perbuatannya sehingga Melly didapati mengandung. Sekali lagi, Dhia diuji dan ujian kali ini bakal mengubah hidupnya sampai bila-bila. Azmi dan Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia yang hanya mampu mengalirkan air mata.
“Bagaikan pelangi selepas hujan”, hidup Dhia didatangi Zikir (Adi Putra), seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur. Zikir mempunyai seorang rakan baik bernama Fendi, dan mereka bekerja di firma yang sama. Zikir sangat diminati oleh Rose (Tasha Shilla) yang juga salah seorang pekerja di firma milik beliau. Malang tidak berbau, Fendi meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya yang turut dialami Zikir ketika hendak pergi mengerjakan solat Jumaat. Zikir datang ke kampung halaman Fendi untuk majlis pengebumian yang terletak di Pulau Pinang dan ditemani oleh isteri arwah Fendi, Suraya. Ketika menjamah nasi lemak di sebuah gerai di kampung tersebut, Zikir terlihat Dhia. Mata bertentang mata, Zikir terpesona dengan keayuan Dhia.
Kemanakah hala tuju Dhia setelah ‘kehilangan’ Azmi dan apakah yang akan berlaku seterusnya di dalam hidup Zikir?
tu la sinopsis awal cerita ni...
hari ni dengan rasmi dah tamat cerita..
really sad ending...
apabila 2-2 yer (DHIA n ZIKIR) mati
tapi sweet sangat...
n sedih sangat
dila rasa baik anda sume tengok sendiri laaa...
dialog yang paling best:
DHIA : Dah tahu dah sape paling sayang saya
ZIKIR : Siapa??? (sambil muka jeles)
DHIA : ALLAH
ZIKIR : abang pun sayang Dhia sangat2

First Giveaway By Dya


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz


dila asal dari KUANTAN, PAHANG..
tapi sebab blaja kat KUBANG KERIAN, KELANTAN

nak join...

Wednesday, December 28, 2011

CuBa TrY TeSt...HaHaaaa


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz

dila dah bengong2 dengan study..
sebab exam dah dekat sangat
1 Januari 2012
waaaa...
time tu sepatutmya cuti tapi napa exam

so, jom kita main test

TeSt KoNfLiK oTaK KiRi DaN oTaK kaNaN

otak kiri dan otak kanan

masa dila tengah blogwalking..
dila jumpa benda ni kat salah satu blogger yang dila follow
menarik kan...
dila jamin...
agak susahkan...
CUBA TRY TEST...

boleh la release tension jap...
ingat taw...
ucap warnanya bukan tulisannya...

SELAMAT MENCUBA

1st GiveAway Little Dream's Life


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz



caranya mudah jew: 

1. korang mestilah warganegara Malaysia ( bkn pe senang nk anto adiah nanti) :-p

2. Korang jadi follower blog mrs.yanie dan blog penaja hadiah tauhttp://www.littledreamsfairy.blogspot.com/ 

3. Buatkan 1 entry ringkas jew tuk giveaway ni dengan tajuk ''1st GiveAway Little Dream's Life''
(letak banner giveaway yang kat atas tu pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest nie yer, mekacih tau!!) dan ubuh skali pic hari pernikahan korang k (pd yg dah kawin)..yang blum kawin ubuh je banner GA kat atas tu k..

4. ajak lah sapa2 pun yang ada blog join GA ni k.. (tiada paksaan) lagi ramai lagi best!!

5. last skali korang tinggalkan link entry korang tu kat entry ni ok..!! :-p

maklumat lanjut??


TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz


nak join???
maklumat lanjut???


Giveaway Akhir Tahun


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz




  • -Buat satu entri yang simple untuk Giveaway Akhir Tahun
    - Letakkan banner ni di side bar
    - Tinggalkan link URL Giveaway di entri ini.

    nak join???


    1st Giveaway From China @ Affafkusayang

    ASSALAMUALAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz


    nak join???


    End Year Random Giveaway


    ASSALAMUALAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz



    Apa lagi???
    jom join...
    nak join...KLIK SINI

    Friday, December 23, 2011

    RaNKinG PMR 2011 SBP MaLaYSiA


    ASSALAMUALAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz

    TAHNIAH!!!
    diucapkan kepada adik2 yang ambil PMR tahun ni...
    tahniah sebab dapat keputusan yang baik dan membanggakan



    tak lupa juga pada adik Dila
    tahniah...
    apa-apa pun itu adalah usaha kita
    so, kita kena hargai...

    rata-rata semua nyer berkisar mengenai PMR 2011

    di bawah adalah senarai SBP yang cemerlang laa...
    boleh la alang2 pilih nak masuk form 4 sekolah yang mana2..



    1 SM SAINS TG MUHD FARIS PETRA 1.0139

    2 SM SAINS TELUK INTAN 1.0191
    3 KOLEJ TUNKU KURSHIAH 1.0196
    4 SM SAINS KUALA SELANGOR 1.02
    5 SEKOLAH DATO` ABDUL RAZAK 1.0203
    6 SEKOLAH TUANKU ABDUL RAHMAN 1.0241
    7 SEKOLAH TUN FATIMAH 1.0252
    8 SM SAINS SELANGOR 1.0263
    9 THE MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR 1.0264
    10 SM SAINS MUZAFFAR SYAH 1.0273
    11 SM SAINS POKOK SENA 1.0279
    12 SM SULTAN ABDUL HALIM 1.0325
    13 SM SAINS SULTAN MOHAMMAD JIWA 1.0327
    14 SM SAINS TUANKU SYED PUTRA 1.0331
    15 SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH 1.0334
    16 SM SAINS SULTAN MAHMUD 1.0336
    17 SM SAINS TENGKU ABDULLAH 1.0373
    18 SM SAINS MACHANG 1.0411
    19 SM SAINS MIRI 1.0439
    20 SBP INTEGRASI GOMBAK 1.0499
    21 SM SAINS PASIR PUTEH 1.054
    22 SM SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN 1.0549
    23 SM SAINS BAGAN DATOH 1.0582
    24 SM SAINS TUANKU JA`AFAR 1.0627
    25 SBP INTEGRASI SABAK BERNAM 1.0678
    26 SM SAINS KOTA TINGGI 1.07
    27 SBP INTEGRASI SELANDAR 1.0724
    28 SM SAINS REMBAU 1.0727
    29 SM SAINS KEPALA BATAS 1.0746
    30 SM SAINS LAHAD DATU 1.0759
    31 SM SAINS LABUAN 1.0829
    32 SM SAINS SULTAN HJ AHMAD SHAH 1.0893
    33 SBP INTEGRASI JEMPOL 1.0939
    34 SM SAINS KUBANG PASU 1.096
    35 SM SAINS RAJA TUN AZLAN SHAH 1.1007
    36 SBP INTEGRASI RAWANG 1.1084
    37 SM AGAMA PERSEKUTUAN KAJANG 1.113
    38 SM SAINS KUCHING 1.1258
    39 SBP INTEGRASI GOPENG 1.1464
    40 SBP INTEGRASI KUBANG PASU 1.149
    41 SM SAINS SULTAN ISKANDAR 1.1518
    42 SBP INTEGRASI TUN ABDUL RAZAK 1.155
    43 SBP INTEGRASI KUANTAN 1.1824



    hebat betul lah adik2 kita nih...
    apa2 pun terus berjuang adik2
    ni baru PMR
    belum lagi SPM
    yang menentukan jatuh bangun nyer adik2...

    TERUSKAN USAHA...


    Wednesday, December 21, 2011

    InDaHnYa WaNiTa



    ASSALAMAULAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz



    a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
    b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
    c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
    d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas


    WANITA BERUNSUR TANAH
    1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
    rela berkorban.
    2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
    sombong dan bukan seorang pemarah.
    3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
    4) Tidak suka membantah atau membangkang
    5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
    sentiasa menjaga kecantikan.

    WANITA BERUNSUR AIR
    1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi
    semangat.
    2) Mengambil berat
    3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan
    pasangan
    4) Menenangkan pasangan.
    5) Sangat romantis
    6) Mudah menangis

    WANITA BERUNSUR API
    1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
    2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas
    menguruskan rumah tangga.
    3) Penasihat yang baik
    4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
    5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
    6) Berwaspada selalu

    WANITA BERUNSUR ANGIN
    1) Lemah lembut dan menenangkan
    2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
    3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
    4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
    5) Hati yang cepat berubah ubah


    just saja2 nak share...
    suka-suka
    jangan la percaya 100% ye...

    "YANG BAIK ITU DARI ALLAH swt,
     YANG BURUK ITU DATANG DARI KELEMAHAN DIRI KITA SENDIRI"


    Sunday, December 18, 2011

    ‎21 SEBAB PEREMPUAN AKAN MEMBENCI SESEORANG LELAKI


    ASSALAMUALAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz

    kali ni entri dila panas sikit...
    tak penah lagi kot dila buat entri camni
    apa dia ye???
    tapi dila akan balance kan ok...


    amboi sedap dia 'hate2' orang
    jangan awak
    orang kata
    'kalu benci sekarang, lama2 suka nanti'
    (betul ke???)



    jom chekedappp...

    1. MENINGGIKAN/MELANTANGKAN SUARA

    ooo pantang betul laa..cakap elok2 tak boleh ke???

    budi bahasa tu kan budaya kita

    2. MAIN KAYU EMPAT/LIMA

    yang ni pulak kan rasa cam nak bagi sama buku lima...
    baru la buku bertemu ruas
    jangan ingat kaum wanita ni insan yang lemah..tak mampu mengonggang dunia

    kalu dah tak sayang, cakap je laa...hheehehe (senang yer)

    3. KOYA HENSEM

    cermin la sendiri...dila malas nak comment..

    pandai2 sendiri la sedar yer...

    4. MENGONGKONG

    wooo...ni satu lagi kepantangan dila...ooopppss, bukan dila tapi kawan dila

    tak perlu kongkong la yang penting kita tak buat benda slah

    5. EGOIS
    adoi...ego setinggi langit..kalu 2-2 ego tinggi belaka 

    sapa yang nak merendah di bawah


    6. MENGGEBANG

    menggebang??? apa nih?? 
    hahaaa
    ko cerita la apa yang ko nak cite...

    gebang je lebih...

    7.MATA KERANJANG

    dah memang cam tu nak wat cam ne lagi
    pompuan seksi kat belakang pun boleh nampak lagi..

    pelik betul

    8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI


    agak laa...selfish..agak2 dia pentingkan keluarga dia tak???

    9. KOYA NAK PERHATIAN


    mengada-ngada sungguh

    10. CEMBURU MELAMPAU TAHAP GABAN
    memang la cemburu tu tanda sayang

    kalu melebih-lebih sangat...mahu yer lemas gak
    tak salah pun sebenarnya tapi berpada-pada laa
    nak jalan gi kedai pun tak leh...apa kejadah nyer..
    baik simpan dalam peti besi...
    halooo, ni manusia ye bukan yer barang kemas


    11. MATA DUITAN

    ooittt nak kejar anak dara orang kaya je..
    lebih2 lagi yang muka2 boleh tahan laa

    yang lain no komen

    12. KAKI KIKIS

    kikis la ko sampai terhakis..
    berpada-pada laa...


    13. GEDIK MELAMPAU


    eee...meluat nengok yer...

    14. KAKI ENJOY

    kaki clubbing ke???
    tapi kalu guna trademark
    'yang penting kita enjoy'

    tak pe...heheee

    15. PENGHABAT
    ni satu lagi kepantangan dila...

    tolong la..tolong laaa...tolong...
    bersih n kemas sikit
    sedap sikit mata memandang


    16. GELOJOH


    bersopan la sikit...

    17. TAK HORMAT ORANG LAIN

    tak respect orang langsung..kurang ajar pulak tuh..

    silap-silap dengan anda pun dia tak respect

    18. KOYA DIRI NAK DIHARGAI


    adakah anda menghargai sampai nak orang menghargai anda???

    19. PUTAR BELIT

    cakap tak serupa bikin..berbelit-belit

    sekejap cakap macam ni, sekejap cakap macam tu

    20. SUKA KONTROL MACHO

    aik...bukan macam koya hensem ke???
    hahaaa...
    macho ala badan ketak2 tak...


    21.PENIPU

    sama cam gebang la jugak...
    berterus terang la selagi anda benar...



    hahaaa...
    pandai tak dila gebang...
    just suka2...
    tension2 petang....

    Giveaway Craft n Crochet


    ASSALAMUALAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz

    baru je abis test...
    huhuuu...
    tak boleh jawab
    seperti biasa la soklan dia memang la direct
    tapi nak wat cam ne...
    dah memang tak ingat...
    abis bertukar belaka guideline2 yang ada..
    soklan pertama pun dah xdapat jawab...
    t dila cite kat entri la lain pasal galactosemia, lactose intolerance n milk allergy...

    sekarang nak cite pasal GA
    dah lama jugak dah xmasuk GA nih
    (ye la ko,, update blog pun tak, camne la nak masuk GA)
    jawapan standard
    (ala...masuk GA pun bukan yer penah menang)
    alasan
    (bukan sebelum ni ko kate nak masuk GA just suka2 n memeriahkan GA tersebut)
    berfikir
    (aah betul jugak...betulkan niat balik...klu menang tuh, rezki ye ke tidak)

    udah2 jangan merapu...
    jom

    Closing Date:  14 January 2012 - jam 12 tgh hari



    kepada yang ingin menyertainya sila patuhi arahan di bawah :)

    Syarat-syaratnya:

    1. Mestilah follower blog ini dan blog Craft n Crochet
    2. Terbuka kepada semua blogger yang memiliki adress di Malaysia.

    Perkara yang perlu dibuat:

    Tulis satu entry berkenaan blog Craft n Crochet mengikut kreativiti masing-masing..
    boleh guna apa-apa yang ada di blog Craft n Crochet sebagai rujukan dalam entry anda..
    -Tampal banner di atas ke dalam entry anda dan linkback ke entry ini.
    -Letakkan title Giveaway Craft n Crochet di entry anda.-Setelah selesai tinggalkan link entry anda pada kotak komen entry ini..dan kami akan melawat blog anda :)

    Hadiah untuk dimenangi:

    Ada 9 tempat untuk dimenangi dan kesemua hadiah adalah dari tajaan blogshop Craft n Crochet

    Hadiah Utama:
    Pemenang pertamasatu pinky set barangan crochet
    -  drawstring bag, coral brooche, puff petal brooche, headband, dua hairpin,
    bookmark floral dan bookmark paperclipKLIK SINI

     Pemenang ke-2Purplicious set - coin pouch drawstring, satu bookmark daisy,
    handphone strap dan dua hairpin.KLIK SINI
     
    Pemenang ke-3Yellowish set -bookmark sunflower,dua hairpin dan handphone strap
    _____________________________________________________________________

    Hadiah Saguhati
    Pemenang ke-4 hingga ke-8- satu handphone strap
    Pemenang 1-8 akan dipilih menggunakan random org.

    dan akhir sekali pemenang bagi hadiah misteri akan dipilih berdasarkan kriteria tertentu-
     tunggu waktu keputusannya nanti :)

    amacam hadiah dia..
    cute tak??
    cute kan..kan..kan
    suka masuk blog HERBA TIHARA
    sebab handmade dia ni comel2
    jadi orang yang pakai handmade dia pun akan jadi comel...
    hahaaa....

    Saturday, December 17, 2011

    LaGu SpONgeBoB


    ASSALAMUALAIKUM

    hai bloggerzz dan readerzz 

    lama jugak tak update
    seperti biasa lah...
    buzy dengan assignment, presentation, program dan sebagainya
    untuk diri sendiri pun tak sempat taw

    memandangkan esok ada test
    dah la killer subject
    MEDICAL NUTRITION THERAPY
    adoi xtaw laa...
    dah ready ke belum nih...
    tawakal yang penting yakin
    InsyaAllah...
    Doakan dila esok boleh jawab ye...

    dalam bengong2 study ni...
    jom kite release jap dengan
    nyanyi..nyanyi...nyanyi...
    tapi nyanyi sendiri2 laaa...

    JOM LAYAN...=)


    VERSI OMPUTEH

    Are you ready kids "Aye Aye Captain"

     ... I Can't hear you "AYE AYE CAPTAIN"
    Ohh...
    Who lives in a pineapple under the sea
    "Spongebob squarepants"
    Absorbant and yellow and porous is he
    "Spongebob Squarepants"
    If nautical nonsense be something you wish
    "Spongebob Squarepants"
    Then flop on the deck and plop like a fish
    "Spongebob Squarepants"
    READY
    Spongebob squarepants
    Spongebob squarepants
    Spongebob squarepants

    VERSI KELANTAN

    Ready dok budok-budok?
    Ho laa, kepten!
    Gapo dio? HO LAA, KEPTEN!
    ooo,
    Podio dok dale buoh lanah bowoh laut?
    Spongebob Sluar kotok!
    Sene meresap bewarno kuning.
    Spongebob Sluar kotok!
    Kalu demo suko bendo laut hok ngarut.
    Spongebob Sluar kotok!
    Pah mari la pakat nopat supo ike.
    Spongebob Sluar Kotok! Ready?
    Sponge............bob Sluar kotok (3x)
    Spongebobbb Sluar kotok

    VERSI KEDAH

    Hampa redi dah ka weii??
    Haa kapten,
    Apadia?Tak dengaq nie!!
    Haaa la kapten..
    Ohhhh...
    Sapa hat dok dalam nanaih wah laut?
    "Spanbob Seluaq Petak"
    Belubang,meghesap paihtu wana kunin
    "Spanbob Seluaq Petak"
    Kalau hampa suka benda laut hat ngarut
    "Spanbob seluaq Petak"
    Mai la sini teghejun cam ikan temenung
    "Spanbob seluaq Petak"
    REDi?
    Spanbob seluaq Petak
    Spanbob seluaq Petak
    Spanbob seluaq Petak

    Spanbob seluaq Petak!

    VERSI TERENGGANU

    sedia dok g budok2?
    sedia kapteng!
    ndapee..??!!
    .sedia doh la kapteng!!
    ooo...peye hok duk dalang nanah bawoh lauk!!
    spongebob sluor pettok!!
    senang menghesap kaler kuning..
    spongebob sluor pettok!!
    kalu sek2 mu suke nde pelek hok dalang lauk
    spongebob sluor pettok!!
    meh la noppak pe ikang
    spongebob sluor pettok!!
    sedia??!!
    spongebob sluor pettok (3x)
    spongebob... sluor pettok!!!


    hahaaaaahaaaaaa...
    lawak tak bila anda semua nyanyi
    lirik dia tuh mantap...
    hahaaahaaaa...
    (gelak sambil guling2)
    hope anda enjoy walaupun dugaan melanda...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...