Saturday, October 8, 2011

PeRiKeMaNuSiAaN aTaU PeRiKeBiNaTaNGaN


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzz dan readerzz sekalian

alamak betul ke 'term' yang dila gunakan...
habis laa..
kang tak pasal2 kena saman...

actually.. 
term tersebut untuk menunjukkan keadaan sebenarnya...
keadaan apa pulak dah???
dah terang2 nampak salahnya...
nak cover pe la lagi nya...

tunggu ye kawan2...
dila cerita dulu...
then, anda tafsir sendiri...

adoi..nak muntah lak bila tengok lama2...
anda tafsir la sendiri ye...

dah rupa anak patung dah tengok
senang2 je campak..
sedar la sikit...
ni anak manusia bukannya anak patung...

kenapa la suka sangat buang bayi2 nih???
dila sendiri pun tak boleh nak jawab
'mereka2 yang melakukan nya sahaja yang tahu'
jangan lah ditambahkan dosamu lagi
setiap hari mesti ada je cerita2 sebegini...
dah jenuh dah baca...
baby tuh tak salah...
kalau tak nak pun, jangan lah dicampak2...
sayang sangat...
ramai lagi yang dah kahwin lama tapi tak diberikan rezeki lagi...


heehee..mintak maaf la curik entah gambar anak sapa laaa...


hah...sexy yer dia...


oppsss..i'm d princess


alalaa...bucuk...jgn la nangis...


itu lah....
dila ulang sekali lagi...
PERIKEMANUSIAAN or PERIKEBINATANGAN

hehee...tetibe emosional ngan cite kat atas...
sebenarnya dila nak cite sal video kat bawah sebenarnya...
ANDA TENGOK DULU LAAA...



dalam video tuh...
seekor harimau binatang tuh tangkap mangsa dia iaitu seekor babun
tapi babun tuh pregnant...
then lahirkan baby
harimau bintang tuh jaga baby babun tuh...
entah tak taw macam mana...
tetiba air mata dila jatuh...
tak sangka harimau tuh jaga...
dila ingat dia nak makan skali...

tengok kawan2...
haiwan pun ada perasaan tersebut...
walaupun Allah s.w.t tak kurniakan akal untuk berfikir baik buruk macam manusia...
tapi apakah terjadi sekarang???
jangan lah kita letakkan akal yang Allah swt kurniakan di kedudukan paling bawah..
tetapi letakkan lah di kedudukan paling tinggi...

ok laaa...
fikir-fikir lah sendiri ye...=)

5 comments:

Yumida said... [Reply to comment]

ciannyer pd bby tu...

iMBobo said... [Reply to comment]

kesiannye baby comel2 mereka buat mcmtu :(

iMBobo said... [Reply to comment]

nak share gmbr ni http://www.imbobome.com/2011/06/keadaan-bayi-yang-dicampak-dari-tingkat.html

[sutera kasih] said... [Reply to comment]

kesian bbay yg tak berdosa :(

adila idayu said... [Reply to comment]

betul tuh...mintak kite semua dijauhkan perkara2 tak sepatutnya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...