Monday, July 25, 2011

SegMeN SuKaN


ASSALAMUALAIKUM

hai bloggerzzz...
amacam u all punya hujung minggu...
tentu menghabiskan masa yang sebaiknya kan...
(kalu tak pun, buat2 ye je laaa..)
hah, hujung minggu lepas la macam2 cerita kan pasal dunia sukan kita...
hope u all pun follow la kan...
(of coz la follow...banyak bunyi lak budak nih)

1st of all, ucapan tahniah buat ratu squash negara, Datuk Nicol David...
hebat sangat2 lepas menjuarai Terbuka Malaysia kali ke 7....
jangan main2...tambah lagi dengan kejuaraan lain...
walaubagaimanapun, dila pun pandai gak main sukan nih cuma tak pro je laa...

ok..yang ni pulak pasal bola....
dah tentu yer menjadi perbualan hangat sepanjang minggu nih...
dari hari sabtu ari tuh sampai la hari Khamis ni pun...
lepas khamis pun tentu tak habis2 lagi...
(dah tu bila nak habis)
alaa..takkan habis ye laaa..
ramai sangat fanatik yer...
dila bukannya fanatik pun tapi tengok la jugak...
tak taw nak komen cam mane...
masa 1st half tuh memang hilang rentak laa walaupun gol pembukaan oleh kita...
tapi naseb baik 2nd half tuh kita dapat rentak balik...
bagi dila, dila nak puji Asraruddin, Amirul Hadi n Safee Sali atas dorang punye performance..
kekalkan ye guys...
seperti biasa lah bila menang di agung2 kan tp bila kalah dicemuh2...
standard la dalam apa2 games pun cam tuh...
dila bukanlah pengkritik tapi wake up team harimau malaya...
u all need tunjukkan taring sebenar u all...
u all dapat support dari semua pihak walaupun mereka mengkritik hebat ...
tapi kita lihat dari sudut positif laa...
yang penting fokus n keserasian tuh yang penting...
u all need to do something...
ok, gud luck for perlawanan timbal balik kat Kuala Lumpur nanti khamis ni...

akhir sekali, dila nak cite sikit pasal
PIALA DUNIA SEPAK TAKRAW 2011
yang baru je tamat semalam...
jangan main2 taw...
dila follow dari hari pertama lagi...
semangat tak...
dila follow gak sukan sepak takraw ni..
cuma dila tak pandai la nak main...
tak tahu la nak lipat ke, libas ke, rejam ke...
huish..tak reti laa...reti tengok je...
dila suka tengok skill pemain negara yang dulu macam azlan mubin, putra n sulaiman,
tapi yang piala dunia semalam pemain lain la yang main...
seperti yang dah dikata dan tepati ramalan Malaysia mara ke final bersama Thailand bagi lelaki...
akhirnya lepas banyak kesilapan servis, akhirnya kejuaraan milik Thailand...
tapi pelik jugak dengan servis dorang semalam, semua serba tak menjadi...
ye la jika nak dibandingkan dengan games dorang yang sebelum nih...
walaubagaimanapun, Piala Dunia Sepak Takraw kali ni milik Thailand yang menggunakan sistem baru iaitu 15 mata untuk 5 set berbanding 21 mata...
so, mantapkan lagi dari segi servis n blocking ok..
memang tak dinafikan striker Thailand tersangat hebat dan juga servernya dengan servis kuda...
keep it up Malaysia...bangkit n rampas balik hak kita...=)
Malaysia terpaksa akur dengan kehebatan Thailand...(juara lelaki n wanita)

pemain sepak takraw Malaysia membuat rejamannya.


2 comments:

abas said... [Reply to comment]

huk3...abg dpt emas pencak silat arituh nape tak masuk dlm blog nie..huhuhu

adila idayu said... [Reply to comment]

ayoyoo...nak jugak...asal tak bagi detail kat dila..bleh la masuk dalam blog...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...